Thursday 10 February 2022

Φασόλια πιάζ "ταβέρνας"

 Υλικά

  • ½ κιλό άσπρα φασόλια μικρά, ξερά
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι χοντρό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο



Διαδικασία

'Ολο το βράδυ μουλιάζετε τα φασόλια μέσα σε άφθονο, κρύο νερό. Το πρωί τα ξεπλένετε και τα βράζετε μέσα σε άφθονο νερό μέχρι να γίνουν τρυφερά, χωρίς όμως να διαλυθούν. Τα σουρώνετε. Τα φυλάτε σε μεγάλη σαλατιέρα.


Πλένετε με κρύο νερό τα κρεμμύδια να φύγει η κάψα. Τα ανακατεύετε μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Αλατίζετε τα φασόλια με το χοντρό αλάτι, ρίχνετε και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και τα ανακατεύετε καλά. Σκορπίζετε από πάνω τις ροδέλες του κρεμμυδιού και σερβίρετε. 



😀😀😀