Thursday 10 February 2022

Φακές πιάζ "ταβέρνας"

 ΥΛΙΚΆ:

  • 3 φλ. φακές
  • 1 φλ. λάδι 
  • 7 φλ.νερό 
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1 ντομάτα χωρίς σπόρια σε κύβους 
  • Ντρέσινγκ: 1/3 φλ. λάδι 
  • 1/3 φλ. χυμό  λεμονιού
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα
  • Αλατοπίπερο



ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

Βράζουμε τις φακές με το λάδι το νερό  και την δάφνη όσο μας υποδεικνύει η συσκευασία.

Μόλις βράσουν τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Κόβουμε τα λαχανικά.

Σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε με τις φακές και φτιάχνουμε το ντρέσινγκ χτυπώντας όλα τα υλικά του μαζί είτε στο χέρι με το σύρμα είτε στο μούλτι.

Περιχύνουμε και ανακατεύουμε καλά.



😀😀😀