Tuesday 23 June 2009

Μπιφτέκια της Αννουλας...

ΥλικάΜπιφτέκια:
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
2 φέτες ψωμί για τοστ μουσκεμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουταλάκι θυμάρι
2 κουταλιές λάδι
Δυόσμο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι

Γαρνιτούρα:4 ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
100 γρ. φέτα τριμμένη
Φρέσκο βασιλικό
Αλάτι
Πιπέρι


Ετοιμασία
Μπιφτέκια: Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί, πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και τα ψήνουμε στο γκριλ για 5 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.
Γαρνιτούρα: Κόβουμε τις ντομάτες οριζόντια στην μέση και τις βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
Μοιράζουμε πάνω στις ντομάτες το σκόρδο, τα φυλλαράκια του βασιλικού, το τυρί, αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε στο γκριλ για 4-5 λεπτά.