Tuesday, 30 June 2009

Κιμαδόπιτα

Συστατικά
Για το φύλλο:
· μισό κιλό αλεύρι
· 1 ποτηράκι κρασιού λάδι
· 1 σφηνάκι ξύδι
· Λίγο αλάτι
· χλιαρό νεράκι (όσο πάρει)

Γέμιση:
· 3/4 κιμά μοσχαρίσιο
· λάδι
· κρεμμύδι ψιλοκομμένο
· λίγο κρασί λευκό
· αλάτι πιπέρι
· μισό κιλό φέτα τριμμένη
· διάφορα τριμμένα τυριά
· 2 αυγά


Οδηγίες1. Τσιγαρίζουμε τον κιμά, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.
2. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ο κιμάς και προσθέτουμε τα τυριά και τα αυγά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
3. Ανοίγουμε ένα φύλλο για ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι. Λαδώνουμε το ταψάκι μας και στρώνουμε το πρώτο φύλλο. Τα περισέματα από το πρώτο φύλλο, από το χείλος του ταψιού τα κόβουμε και τα βάζουμε σε σειρά επάνω στο πρώτο φύλλο αφού το λαδώσουμε. Προσθέτουμε την γέμιση. Ανοίγουμε δύο ακόμα στρογγυλά φύλλα. Σκεπάζουμε με τον ένα την πίτα και λαδώνουμε, σκεπάζουμε και με το δεύτερο και το λαδώνουμε.
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φύλλο, αντιστάσεις πάνω κάτω στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.