Tuesday 23 June 2009

Μπιφτέκια του εργένη

Υλικά:
0.5 κιλό κιμά από ξανθό κρέας μοσχαρίσιο ή χοιρινό χωρίς λίπος
αλάτι - πιπέρι - ρίγανη
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
3 φρυγανιές μουσκεμένες στο νερό και στραγγισμένες
λίγο τυράκι τριμμένο
ελάχιστο λαδάκι

Περιγραφή:
Πλάθουμε τα μπιφτέκια σε σχήμα οβάλ ή στρογγυλά και τα ψήνουμε στην ψηστιέρα μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρουμε με γαρνιτούρα λαχανικών ή με πατάτες τηγανιτές.
Συμβουλή:
Ο κιμάς να είναι περασμένος μιά φορά από την μηχανή για να μην γίνεται σαν λάστιχο. Τον κιμά μην τον αφήνεται στο ψυγείο περισσότερο από 1 μέρα, γιατί σκουραίνει και σιτεύει πολύ