Sunday 22 March 2009

Πίτα με κιμά



Για 6 άτομα
350 γραμμ μίγμα μοσχαρίσιου και αρνίσιου κιμά
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κ.σ. φρέσκια τομάτα περασμένη στον τρίφτη
3 κ.σ. ψιλοκομμένες πιπεριές
Ανηθο
μαιντανό
Για τη ζύμη
600 γραμμ ετοιμη ζύμη για ψωμί

Σε μπολ ρίχνετε τον μοσχαρίσιο μαζί με αρνίσιο κιμά, 2 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη φρέσκια τριμμένη ντομάτα, τις ψιλοκομμένες πιπεριές και 4 κουταλιές μείγμα από ψιλοκομμένο άνηθο και μαιντανό. Ανακατεύετε καλά με το χέρι.
Αλευρώνετε μια επιφάνεια, απλώνετε τη ζύμη με τα δάχτυλα για να γίνει μακρόστενη και λεπτή, απλώνετε τη γέμιση και βάζετε την πίτα στον φούρνο να ψηθεί. Επαναλαμβάνετε με όσες πίτες θέλετε.