1 ψαρονέφρι
2 πατάτες
1 κόκκινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
Μίγμα με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
2 κ.σ. καφέ λάδι
1 ποτήρι κρασί γλυκό Σάμου
1 κ.γλυκού μουστάρδα
1 κ.σ πελτέ
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε κυβάκια. Πλένετε τη πιπεριά, την κόβετε στα δυο ,απομακρύνετε τα σποράκια και την ψιλοκόβετε.
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι Τρίβετε με το μείγμα το ψαρονέφρι και το αφήνετε να μαριναριστεί.
Βάζετε σ ένα τηγάνι μπόλικο λάδι και αφού ζεσταθεί βάζετε τις πατάτες και τις τηγανίζετε ελαφρά. Μόλις τηγανιστούν τις απομακρύνετε με τρυπητή κουτάλα.
Σ ένα τηγάνι βάζετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Μόλις ζεσταθεί τοποθετείτε το ψαρονέφρι. Το γυρνάτε απαλά με ένα πιρούνι μέχρι να αρχίζει να ροδίζει.
Προσθέτετε τα κομματάκια πιπεριάς και το κρεμμύδι. Μόλις ροδίσουν σβήνετε με 1 ποτήρι γλυκό κρασί.
Αλατοπιπερώνετε. Μόλις καραμελώσει η σάλτσα προσθέτετε 1 κ.γλ μουστάρδα και 1 κουταλιά της σούπας πελτέ. Ανακατεύετε.
Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνετε τις πατάτες ανακατεύοντας να πάει η σάλτσα στις πατάτες.
Για το σερβίρισμα κόβετε το ψαρονέφρι και τo σερβίρετε σε μια πιατέλα με τις πατάτες να το πλαισιώνουν