Sunday 22 March 2009

Φασολάδες (Kαλάβρυτα)


ΥΛΙΚΑ
Φασολάδα Νο1
1 σακκουλάκι φασόλια καλά μουλιασμένα
2 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λάδι
Φασολάδα Νο2
1 σακκουλάκι φασόλια καλά μουλιασμένα
Χοντρό αλάτι
Φρέσκια ρίγανη
Χυμό από λεμόνι
Λάδι

Σε νερό που βράζει, ρίχνετε τα μουλιασμένα φασόλια και τα αφήνετε να βράσουν για περίπου 30’.
Μόλις βράσουν τα φασόλια, τα χωρίζετε σε δυο κατσαρόλες για να κάνετε 2 διαφορετικές συνταγές.
Στη πρώτη κατσαρόλα με τα βρασμένα φασόλια, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, στη συνέχεια τα καρότα, το μαϊντανό και αφήνετε να πάρουν όλα τα υλικά μια βράση. Όταν είναι έτοιμα, ρίχνετε στην κατσαρόλα την τριμμένη φρέσκια ντομάτα, λάδι, αλάτι, αφήνετε για λίγο και σερβίροετε
Στην δεύτερη κατσαρόλα με τα βρασμένα φασόλια, προσθέτετε μπόλικο χοντρό αλάτι, ρίγανη, λάδι και αφήνετε να πάρουν μια καλή βράση, σε χαμηλή φωτιά. Σερβίρετε με λίγο χυμό λεμονιού.