Sunday, 2 November 2008

Το κέικ της γιαγιάς

Υλικά:
4 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
2 κουταλάκια μπέκιν πάουντερ
ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
3 φλιτζάνες αλεύρι
γλάσσο σοκολάτας προαιρετικά: 1 κουβερτούρα, 2 κουταλιές βούτυρο, 2 κουταλιές γάλα, και λίγο κονιάκ.
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. Ρίχνουμε τους κρόκους, το γάλα και το σπορέλαιο. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα στερεά υλικά.
Ψήνουμε σε αλευρομένη φόρμα στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 3 τέταρτα περίπου. Λιώνουμε όλα τα υλικά του γλάσσου και περιχύνουμε το κέικ αφού έχει κρυώσει
.