Sunday 2 November 2008

Κέικ (Απλό)

Συστατικά
1 Φλυτζάνι τσαγιού βιτάμ
1 1/4 Φλυτζάνι ζάχαρη
1/2 Φλυτζάνι γάλα
3 Φλυτζάνες αλεύρι
4 Αυγά
2 Κοφτές κουταλιές Baking Powder
2 Χαρτάκια βανίλιας

Οδηγίες Μαγειρέματος
Χτυπάμε το βιτάμ καλά μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών ενώ εξακολουθούμε να χτυπάμε το μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, τα ασπράδια των αυγών αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει καλά σε ένα άλλο πιάτο και το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεμένο με την baking powder και τη βανίλια.
Ανακατεύουμε ελαφρά το μείγμα μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά και το τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα.
Ψήνουμε το κέικ σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά και το βγάζουμε. Αφού κρυώσει λίγο είναι έτοιμο για σερβίρισμα.