Thursday 20 November 2008

Παστίτσιο Pan De Loukas…

2 Πακέτα μακαρόνια Νο 3
1 Βιτάμ
2 Λίτρα γάλα
1 Κιλό Κιμά
½ Πακέτο αλεύρι
4 Αυγά
2 Κρεμμύδια
½ κιλό κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 κουτί ντομάτα ψιλοκομμένη
1 μικρό κουτί πελτέ ντομάτας
Μπαχάρι
Γαρύφαλλο
Δάφνη
Μοσχοκάρυδο


Εκτέλεση...
Βράζουμε τα μακαρόνια σπασμένα στη μέση, τα ανακατεύουμε καλά να μην κολλήσουν, και να μην γίνουν λάσπη. Αφού βράσουν τα βγάζουμε και τα βρέχουμε με κρύο νερό. Βουτυρώνουμε το ταψί και βάζουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά, για να βουτυρωθούν όλα (για να μην κολλήσουν). Βγάζουμε μερικά για να τα βάλουμε πάνω από τον κιμά. Με ένα μαχαίρι τα κόβουμε για να στρώσουν στο ταψί. Βάζουμε το τυρί (όχι όλο) στα μακαρόνια και ανακατεύουμε.

Βάζουμε να βράσει το γάλα 2lt για να κάνουμε την μπεσαμέλ.

Κιμάς:
Ψιλοκόβουμε τα δύο κρεμμύδια , βάζω λάδι στην κατσαρόλα και αφού κάψει σοτάρω τα κρεμμύδια για 10’ λεπτά (μέχρι να μαλακώσουν), μετά βάζουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε μπαχάρι, γαρύφαλλο, αλάτι , πιπέρι, δάφνη, ένα κουταλάκι ψιλοκομμένη ντομάτα και τον μικρό πελτέ. Ανακατεύουμε καλά και μετά βάζουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε για 15’ λεπτά. (Χαμηλώνουμε την φωτιά από το 9 στο 4). Όταν ετοιμαστεί ο κιμάς τον βάζουμε στο ταψί και μετά ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια.

Μπεσαμέλ:
Βάζω το βιτάμ στην κατσαρόλα και λιώνει και μετά βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το ζεστό (και ΟΧΙ κρύο) γάλα μέσα και ανακατεύω. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ένα-ένα τα 4 αυγά, ανακατεύουμε συνέχεια.
Αφού πάρει βράση βάζουμε την μπεσαμέλ πάνω από τα μακαρόνια, προσθέτουμε και το υπόλοιπο τυρί.

Το ταψί μας είναι έτοιμο για φούρνο. Ψήνουμε σε φούρνο 170 με 180 βαθμούς για 45 λεπτά (ο φούρνος να είναι πάνω κάτω).

Καλή σας όρεξη.