Συστατικά
1/2 κούπα βούτυρο
1 1/4 κούπας ζάχαρη
3 αυγά
2 κ.γ. καφέ στιγμής
1/4 κούπας νερό
1/3 κούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ. σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι
1/2 κούπα βούτυρο
1 1/4 κούπας ζάχαρη
3 αυγά
2 κ.γ. καφέ στιγμής
1/4 κούπας νερό
1/3 κούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ. σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι
για το γλάσο
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος ή γάλα
1/4 κούπας ζάχαρη
1/4 κούπας ζεστό καφέ φίλτρου
2 κ.γ. καφέ στιγμής
2 κροκάδια
1 - 2 βανίλιες
3/4 κούπας βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1/2 κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος ή γάλα
1/4 κούπας ζάχαρη
1/4 κούπας ζεστό καφέ φίλτρου
2 κ.γ. καφέ στιγμής
2 κροκάδια
1 - 2 βανίλιες
3/4 κούπας βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1/2 κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα
Οδηγίες
Διαλύουμε τον καφέ στιγμής στο νερό και βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά του cake στο μίξερ. Χτυπάμε δυνατά ν' αφρατέψουν.
Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 έως 50 λεπτά.
Βγάζουμε απ'το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά μέσα στη φόρμα. Αναποδογυρίζουμε σε σχάρα και τ' αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το γλάσο: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη, το ζεστό καφέ,τα κροκάδια και τον καφέ στιγμής σε μπολ. Βάζουμε το μείγμα σε μπαιν μαρί σε χαμηλή φωτιά και τ'ανακατεύουμε να πήξει ελαφρώς (περίπου για 10 λεπτά). Σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να κρυώσει.
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ν' αφρατέψει και συνεχίζουμε ρίχνοντας τη βανίλια και το μείγμα του καφέ λίγο - λίγο.
Χωρίζουμε το cake οριζόντια σε 3 μέρη και ενώνουμε τα κομμάτια βάζοντας γλάσο και καβουρδισμένα αμύγδαλα ενδιάμεσα. Βάζουμε γλάσο και στην επιφάνεια του cake όταν τελειώσουμε και πασπαλίζουμε με αμύγδαλα.
Διαλύουμε τον καφέ στιγμής στο νερό και βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά του cake στο μίξερ. Χτυπάμε δυνατά ν' αφρατέψουν.
Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 έως 50 λεπτά.
Βγάζουμε απ'το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά μέσα στη φόρμα. Αναποδογυρίζουμε σε σχάρα και τ' αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το γλάσο: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη, το ζεστό καφέ,τα κροκάδια και τον καφέ στιγμής σε μπολ. Βάζουμε το μείγμα σε μπαιν μαρί σε χαμηλή φωτιά και τ'ανακατεύουμε να πήξει ελαφρώς (περίπου για 10 λεπτά). Σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να κρυώσει.
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ν' αφρατέψει και συνεχίζουμε ρίχνοντας τη βανίλια και το μείγμα του καφέ λίγο - λίγο.
Χωρίζουμε το cake οριζόντια σε 3 μέρη και ενώνουμε τα κομμάτια βάζοντας γλάσο και καβουρδισμένα αμύγδαλα ενδιάμεσα. Βάζουμε γλάσο και στην επιφάνεια του cake όταν τελειώσουμε και πασπαλίζουμε με αμύγδαλα.